Kuntavaaliehdokas #75 Marko Koivuniemi

maaliskuu 23rd, 2017

Esittelyjä on moneen lähtöön ja Tieteen ja teknologian Vihreät -yhdistyksen sivuilta löytyy yksi, jota miettiessäni sain ajatuksen että harrastuksen ja jäsenyydet (nykyiset ja menneet) kertovat ihmisestä paljon:

Olen 40-vuotias perheenisä ja ammattinörtti Kurikasta. Asun avovaimon ja kohta kolmen lapsen kanssa Kurikan Jalasjärvellä. Työskentelen tietohallintopäällikkönä, siis it-alan yleismiehenä. Se soveltuukin hyvin luonteelleni koska olen kiinnostunut kaikenlaisista maailman ja luonnonkin ihmeistä. Haaveilin biologian opinnoista, mutta pääaineekseni valikoitui ohjelmistotekniikka ja erinäisistä valinnoista johtuen olen edelleen gradua vaille maisteri. Tähän kietoutuu myös niitä perusteita miksi kannatan kansalaispalkkaa – helpottamaan arkea ja opintoja ja yrittämisen alkutaivaltakin ilman byrokratiaa ja päätöksia ja lausuntoja.

Katson itseni ylpeydellä punavihreäksi: talous on ehkä veturi mutta raiteille ei saa asettaa vähempiosaisia oli kyse sitten ihmisistä tai luonnosta.

Tieteellinen maailmankäsitys tarkoittaa minulla sitä, että päätöksien on nojauduttava käytettävissä olevaan tietoon – ei huhupuheisiin tai pseudotieteellisiin väitteisiin. Siksi näkemykseni eroavat tai ainakin kyseenalaistavat joitakin vihreiden virallisia kantoja esimerkiksi ydinvoiman suhteen.

“Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa, pientä kulkijaa”. Ja myös tätä pitkälti yli 100 kiloista viherpiipertäjää. Siksi entisestä demarinuoresta tulikin vihreä, joka haluaa varmistaa että maailmassa riittää ihmeteltävää myös tyttärilleni ja heidän lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

Lapset ja nuoret ovat kuntien arvokkainta voimavaraa – heihin on panostettava. Olen itse tyttärieni kautta nauttinut talkootyön ja vapaaehtoisvoimien työn tuloksista kotikunnassani, jossa on todella monipuoliset ja edulliset vaihtoehdot harrastaa liikuntaa ja kulttuuria.

Suomi on yhdistyksien luvattu maa – jäsenyyteni kertovat ihmisestä itsessään paljon: Jalasjärven luontoyhdistys Luhurikka, MLL Jalasjärvi, Jalasjärven Kinon kannatusyhdistys, Seinäjoen vapaa-ajattelijat, Skepsis ry, Exitus ry, Sateenkaariperheet ry, Tivia, Suomen tekoälyseura. Pohjanmaan Syöpäyhdistys, Syöpälasten vanhemmat Sylva, Jalasjärven Naisvoimistelijat ja Jalasjärven Jalas.

Olikohan tässä edes kaikki?
Näin siis kuvailin itseäni ”lyhyesti”. Kirjoitusvaiheessa eräs elämäni kohokohdistakin oli vielä kokematta kun 12.3.2017 tyttäreni saivat seurakseen pikkuveljen. Harrastan kirjoja laidasta laitaan – elokuviakin taas vuosien tauon jälkeen enemmän, kiitos siitä ikiomalle Kinollemme. Myös pienimuotoista yritystoimintaa toiminimeni kautta (www.kovettu.fi). Tyttäret ovat jo sen ikäisiä että harrastuksiin kuskaaminen käy jo harrastuksesta: jalkapalloa, jumppaa, uimakoulua, kuoroa.

Comments are closed.